Behövs hjälp? Prata med våra experter: +46 8 27 38 32 boka en konsultation
background

export och import

Exportöversikt

Export bör vara ett bra steg för alla framgångsrika företag. Det minskar inte bara beroendet av dina inhemska kunder, utan möjliggör också större marknadens räckvidd och vinst. Men som med de flesta saker i näringslivet är teorin enklare än det praktiska. Export kan innebära en helt annan uppsättning problem än ditt företag är van vid. Att gå in i en ny arena utan någon plan kan ofta leda till dyra fel. Grundläggande för framgång är alltså en omfattande analysmarknad. Dina polära resultat kommer antingen att vara ett överväldigande eller överväldigande svar på en produkt eller tjänst, och det är förmodligen bättre att veta detta innan du avbryter motvilliga summor pengar. Naturligtvis måste du tänka på människor som bor på destinationen. Du måste tänka på platser och platser. Och du måste också kontextualisera din produkt eller tjänst socioekonomiskt. Vem ska köpa din produkt? Kan de hitta ett enklare eller billigare alternativ? Vem är din tävling? Hur är marknadssituationen?

importöversikt

Du bör kontrollera vilken dokumentation som krävs för import till din kunds land. Oavsett om din kund befinner sig i Europa eller i Asien. Vanligtvis behöver du en kommersiell faktura och leveransdokument som en flygfraktsedel. Andra krav kan inkludera ett ursprungsintyg.

När du har funderat på logistiken för att komma in på exportmarknaden – antingen med en befintlig verksamhet eller ett nytt företag – kan du börja planera. Kom bara ihåg att vara noggrann och planera allt till minsta detalj, följ våra tips, så ska du njuta av en lukrativ affärsmöjlighet!

Affärsmöjligheter

Med ett team av expertrådgivare i Sverige med fantastiska konsulat är Persteam utländska affärsmöjligheter öppna för svenska företag. För att dra nytta av dessa affärsmöjligheter, är du välkommen att kontakta oss på webbplatsen. Oavsett om du importerar eller exporterar måste du förstå vilket pappersarbete som krävs. Även om du använder en speditör eller en agent är det fortfarande upp till dig att se till att rätt dokumentation är tillgänglig.